Soome sadamate lossijate tööseisak jätkub

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naantali sadam
Naantali sadam Foto: Wikimedia

Soome sadamate tegevuse peaaegu täielikult peatanud lossijate streik kestab teist ööpäeva, kuid lepitusprotsessi jätkumise kohta pole mingit otsust langetatud.


Tüli pooled vihjasid YLE hommikuprogrammis, et soov pidada läbirääkimisi on täiesti olemas, vahendas YLE.  Eksporti pidurdav tööseisak mõjutab enim metsatööstusi.

Poolte põhiline erimeelsus puudutab autoala- ja transporditöötajate ametiühingu (AKT) esimehe Timo Räty sõnul hüvitist, mis aitaks inimesel liikuda pärast töökoha kaotust oma eluga edasi.

Räty rääkis, et kui tööandja peab vähendama töökohti, siis selgitatakse enne välja võimalus vältida koondamisi. Seejärel uuritakse, kas on võimalik inimesi panna samas ettevõttes tööle mõnda teise kohta. Kõige viimane abinõu oleks see muudatuste hüvitis, mis aitaks inimesel minna eluga edasi ja leida omale töökoht.

Tööandjaid esindav Satamaoperaattorit ry tegevjuht Juha Mutru lükkab lossijate nõudmised sellisel kujul tagasi.

«Me teatasime, et oleme nõus arutama muudatuste kompensatsiooni. Lossijate hüvitis on juba praegu suurem kui teistel palgasaajatel. Vaatamata sellele oleme nõus uurima, kas seal on arenguruumi,» rääkis Mutru.

Lossijate tööseisak algas eile kell 6.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles