Aasta ettevõte Kühne+Nagel: Eesti on väga tugeva IT potentsiaaliga riik

Liina Valdre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kühne+Nagel tegevjuht Priit Põldar ning IT keskuse juht Mart Ambur.
Kühne+Nagel tegevjuht Priit Põldar ning IT keskuse juht Mart Ambur. Foto: Toomas Huik

Keskmine trammiga sõitev pensionär ei ole EAS-i aasta ettevõtja tiitli pälvinud  logistikafirmast Kühne+Nagel tõenäoliselt midagi kuulnud, kuigi Eestis on ettevõtte tegutsenud juba üle kuue aasta.

Mullu otsustas ettevõte Eestisse tuua ka oma IT-keskuse. Vaid aastaga on keskuse töötajate arv kasvanud 110 inimeseni ning plaanis on kasvada teist sama palju. 

Postimehega rääkisid  Kühne+Nagel Eesti  juhatuse esimees Priit Põldar ning  IT-keskuse juht Mart Ambur.

Miks otsustas ettevõte oma IT-teenuseid just Eestis arendada?

Priit Põldar: Meil on olnud pidevalt kasvav vajadus IT-arenguks  ning oleme otsustanud arendada seda maja sees, mitte seda väljast osta.  Ma arvan, et oleme selles natuke teistsugused  kui meie lähemad konkurendid.

Maailmas jälgitakse pidevalt piirkondi, kus IT arendus hästi õnnestub. Eelmise aasta jaanuaris sõelusid meie suured juhid  välja viis erinevat riiki, kuhu IT-keskuse võiks  rajada.  Eesti oli üks neist, meil õnnestus võita kontsernisiseses konkurentsis ja nii see keskus siia tehti.

Mis te arvate oli põhjuseks,  miks valik just Eesti kasuks langes?

Priit Põldar:  Eesti on rahvusvaheliselt väga tugeva IT potentsiaaliga riik. See on üks pool. Põhjus, miks meid eelistati väga tugevalt näiteks Kaug-Idale on see, et meie mõttemaailm ja mentaliteet on väga sarnane meie kontserni juhtfiguuride mentaliteediga.

 Eesti  inimesele on oluliselt lihtsam plaan selgeks teha kui inimesele kuskil Indias või Hiinas, kus elust arusaamine ja mentaliteet on oluliselt teine.

Seega kaks põhjust -  töösse suhtumine ühelt poolt  ning riigi tugev IT-alane taust teiselt poolt.

Pikemat intervjuud ettevõtte juhtidega saab lugeda kolmapäevasest lehest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles