Eesti Post tõstab esmatasandi töötaja palka

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esmatasandi töötajate palk tõuseb tulevast aastast 4 protsenti.
Esmatasandi töötajate palk tõuseb tulevast aastast 4 protsenti. Foto: Peeter Kümmel

Reedel allkirjastasid Eesti Post, Eesti Side- ja Teenindustöötajate Ametiühingute Liit (ESTAL) ning Eesti Transpordi- ja Teetöötajate Ametiühing (ETTA) kollektiivlepingu muudatuse. Kokkuleppe kohaselt tõuseb ligikaudu 1500-l Eesti Posti eesliini töötajal alates 1. jaanuarist töötasu keskmiselt neli protsenti.

Kollektiivlepingu läbirääkimised kestsid terve septembrikuu. Eesti Posti juhatuse esimees Aavo Kärmas tõdes, et kõiki osapooli rahuldava kokkuleppeni jõudmine oli keeruline.

«Kuigi keskenduti vaid palga teemadele, oli laua taga istujate esialgne nägemus väga erinev. Hea on tõdeda, et ka ametühingud tunnetavad vastutust ettevõtte arengu ja jätkusuutlikkuse osas,» ütles Kärmas.

«Peame muutuma veelgi efektiivsemaks olukorras, kus traditsioonilised postiteenused on pidevas langustrendis ja siin ei saa palgatõus pikemas perspektiivis olla lahendus meie ees seisvatele väljakutsetele. Lisaks töötajatesse panustamisele peame saavutama ka oma eesmärgid Lätis, Leedus ja kasvama uutes ärides,» kommenteeris Kärmas läbirääkimisi.

Eesti Side- ja Teenindustöötajate Ametiühingute Liidu juhatuse esimees Kadri Kangur väljendas rahulolu, et läbirääkimised möödusid töises õhkkonnas. «Meie esialgsed soovid olid oluliselt suuremad kui ettevõtte võimalused. Keskendusime esmatasandi töötajatele, sest just nendel ametikohtadel on palgatase täna kõige madalam ning vajab korrigeerimist,» ütles Kangur.

Eesti Transpordi- ja Teetöötajate Ametiühingute juht Jaan-Hendrik Toomel ütles, et ka nemad on läbirääkimiste tulemustega rahul. «Kullerite põhipalga tõstmine on meile väga oluline vaadates kogu transpordisektori arengut ja tööjõu situatsiooni. Oleme kokku leppinud, et lisaks põhipalga tõusule vaadatakse üle ka stopitasud. Kulleri tööspetsiifikast lähtuvalt on just lisatasudel oluline osakaal kogu sissetulekust.»

Eesti Posti ja Ametiühingute vahel sõlmitud kollektiivleping kehtib veel aasta. Eesti Postil on 2560 töötajat, nendest esmatasandil töötab 2015 inimest. Palgatõusu on oodata pea 1500 inimesel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles