Lugtmeijer: vangla ehitus ohustab meie äritegevust

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vangla krunt jääb Arnot Lugtmeijeri selja taha.
Vangla krunt jääb Arnot Lugtmeijeri selja taha. Foto: Toomas Huik

Vopak E.O.S juhatuse esimees Arnout Lugtmeijer on asunud võitlema Termoili naftaterminalist vaid 100 meetri kaugusele planeeritava Maardu vangla ehituse vastu, kuna see võib tulevikus hakata seadma piiranguid äritegevusele.


Lugtmeijer kutsub Eesti ametivõime üles loobuma vangla ehitamisest naftaterminalile nii lähedale ja on vaidlustanud selle ehitusloa Tallinna Halduskohtus.

Kui vangla 1500 kinnipeetavale lisanduvad veel personal ja külastajad, võib inimeste arv sellel, küllaltki väikesel territooriumil ulatuda 4000ni ja seda on tema hinnangul ilmselgelt palju.

Riske suurendab Maardu raudteejaama asumine vaid poole kilomeetri kaugusel, samuti Muuga aedlinna lähedus. Transiidifirma nõuet teha enne ehitama asumist põhjalik riskianalüüs, on seni ignoreeritud.

Turvalisuse tagamine ja vangla krunti läbiva torujuhtme teisaldamine muudab vangla ehituse transiidiärimehe hinnangul mõttetult kalliks ja selle peaks kinni maksma Eesti maksumaksja. Ainuüksi krunti läbiva toru mujale viimine maksaks 100 miljonit krooni.

Lugtmeijeri sõnul on tegu tööstuspiirkonnaga, kuhu ei tohiks üldse teistsuguseid objekte rajada. Vopak E.O.S terminal on asunud selles paigas juba 1972. aastast alates. Ta lükkas ümber meedias olnud väite, et naftaterminale haldav firma soovib ise planeeritava vangla krundile laieneda. «Me pole kunagi sellest krundist huvitunud ega huvitu ka tulevikus.»

Praegu asub vaidlusaluse krundi servas Tallinna vangla haigla, mis mahutab korraga 40 kinnipeetavat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles