Roben: uusi kortereid võib puudu jääda

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehitajad.
Ehitajad. Foto: SCANPIX

Arvestades, et Merko müüs möödunud aastal 280 korterit ning tänavu peaks müük suurenema, arvab ehitusfirma juht Tiit Roben, et uusi kortereid võib neil puudugi jääda.

Praegu ehitab Merko Tallinnas kahte objekti. Pärnu mnt-le kerkib juuliks 60 uut korterit ning varsti tuleb müüki 100 korterit, mis peaksid järgmisel aastal valmis saama.

«Praegu on Baltikumis bilannsis 180 korterit. Kui arvestame, et 2009. aasta oli kehvem ja arvame, et sel aastal suudame rohkem müüja, ehk üle 280, siis jääb kortereid puudugi. Tuleb kibekiirelt hakata ehitama,» rääkis Roben tänasel pressiüritusel, kus teatati koostöös Arco Varaga uute majade ehitusega alustamisest.

Roben lisas, et kuigi paljud inimesed ootavad endiselt korterite edasist langust, ei pruugi seda enam juhtuda.

Arco Vara kinnisvarabüroo juhatuse liige Mart Saa lisas, et hinnalanguse nö murdepunkt oli mullu viimases kvartalis. «Praegu tuleb valikuid inimestele juurde toota, et ära hoida defitsiidist tekkivat hinnatõusu,» märkis Saa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles