Torulaser kasvatab Kitmani mahtu kaks korda

Marti Aavik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.kitman.ee

Baltikumi juhtiv kaubandussisustuse ning metall- ja puitmööbli tootja Kitman investeeris Eesti võimsamasse torutöötlemiskeskusesse 14 miljonit krooni.


Tänu uuele seadmele loodab Kitman tõsta praegust torutöötlemise mahtu kaks korda ning pakkuda klientidele uut kvaliteeti.

Kitmani juhatuse esimehe Ilo Rannu sõnul võimaldab värske investeering töödelda aastas ca 200 kilomeetrit toru. «Asendamatu on seade erinevate torukonstruktsioonide puhul, samuti masinaehituses,» lisas Rannu.

Äsja käiku antud torulaser võimaldab toru mehhaaniliselt töödelda. Ära jäävad kõik operatsioonid, mida varem tehti manuaalsete pinkidega nagu saagimine, freesimine, stantsimine ja puurimine.

Kitmani viimastel aastatel investeerinud seadmetesse kokku 45 miljonit krooni.

Kitmani mullusest 109 miljoni krooni suurusest müügist moodustas eksport 55,4 protsenti.

Uute suundadena tegeleb Kitman nüüdsest ka kaubanduses kasutatava külmtehnika, kassade ja roostevabast mööbli valmistamisega suurköökidele. Lähiajal on plaanis investeerida täiendavalt puitmööbli tootmisesse.

Kitman kuulub täielikult Eesti kapitalile, ettevõtte ainuomanik on valdusfirma NG Investeeringud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles