Narva kaubandus areneb mühinaga

Marti Aavik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ida-Virumaa äripindade turu aktiivseim sektor on kaubandus- ja teeninduspinnad, nõudlus kvaliteetsete ja kallimate pindade järele on suur nii Jõhvis, Narvas kui ka Kohtla-Järvel.


Viimase aastaga on Ida-Virumaa turule lisandunud müügi- ja teeninduspindu, kirjutab Äripäevas Arco Vara Narva esinduse hindaja Andrei Boborenko.

Narvas avas mai keskel uksed kaubanduskompleksi Fama teine järk. Fama keskuse üldpindala suurenes pea kolm korda - 8000 ruutmeetrilt 23 000 ruutmeetrile. Boborenko loetleb uusi kauplusi nii Jõhvis, Kohtla-Järvel kui Narvas.

Kaubandus- ja teeninduspindu Ida-Virumaal valdavalt üüritakse, omakasutuses on neist vaid üksikud. Büroopindade turg on vaiksem.

Pärast möödunud aasta algul avatud Kerese keskust Narvas uusi kontoripindasid Ida-Viru suurematesse linnadesse lisandunud pole. Kerese keskuses on teine ja kolmas korrus valdavalt kontoripindade päralt.

Hoonestamata ärimaade turg on olnud tänini aktiivne, eriti Narva-Jõesuus, Narvas ja Jõhvis. Hinnad tõusevad, kuna vabu maatükke on turul piiratud koguses. Ärimaa hind sõltub eelkõige asukohast, kommunikatsioonide olemasolust ja ligipääsetavusest.

Kommunikatsioonideta ja äärelinnas asuvate ärimaade hinnad jäävad vahemikku 300 kuni 600 kr/m², kommunikatsioonidega äärelinna ärimaade hinnad on 600 kuni 900 kr/m², kesklinna piirkonnas paiknevate maade hinnad algavad ca 1000 kr/ m². Hinnatõus võib jätkuda ka sel aastal, kirjutab Boborenko.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles