Eesti Energia: kodutarbijat elektrituru avamine ei mõjuta

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu

Ehkki elektrituru seaduse järgi määratletakse vabatarbija läbi tarbimiskoha, mille taga võivad olla ka korteriühistud, ei mõjuta see kodutarbijat, kes jääb vähemalt aastani 2013 edasi suletud elektriturule, kinnitab Eesti Energia.


«Vabatarbija tekib läbi tarbimiskoha. Ja ehkki ka korteriühistul võib olla leping Eesti Energiaga, siis pole ühistud kunagi nii suured tarbijad, et nad vabaturule suunduks,» vastas Eesti Energia E24 küsimuse peale, kas liitumiskoha kaudu ei või ka tavatarbijad uue seaduse jõustumisel vabaturule sattuda, kus elektri hind kõrgem.

Iga tarbimiskoha taga on Eesti Energiale üks lepingupartner, kuid ühe tarbimiskohaga võib omakorda olla seotud mitu liitumispunkti. Näitena võib tuua tüüpilise kaubanduskeskuse või ärimaja, kus Eesti Energial on kliendisuhe haldajaga, kuid puudub teave kaupluste või äride kohta, mis antud pindadel tegutsevad ning klient jaotab elektrit ise oma alltarbijate vahel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles