Lufthansa piloodid alustasid streiki

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lufthansa piloodid nõuavad streigiga suuremat palka.
Lufthansa piloodid nõuavad streigiga suuremat palka. Foto: Reuters / Scanpix

Palga ja tagatistega rahulolematud Lufthansa piloodid alustasid ööl vastu tänast neli päeva kestvat streiki, mistõttu ei pruugi sel nädalal väljuda kaks kolmandikku lennukompanii reisidest.


Lennuseisakust võtab arvatavalt osa enam kui 4000 pilooti, vahendab AFP.

Saksa valitsus kutsus ametiühinguid taasalustama kõnelusi lennufirma juhtkonnaga, ent kuigi nii ametiühingud kui juhtkond on kinnitanud valmidust läbirääkimisteks, süüdistab kumbki pool teist kõnelustelaua taha mitteilmumises.

«Streik läheb fantastiliselt hästi,» ütles piloote esindava ametiühingu Cockpit esindaja Alexander Gerhard-Madjidi täna uudistekanalile N-TV. «Loodame, et järgmise nelja päeva jooksul toimub (kõnelustel ettevõttega) mingit arengut. Kui ei, siis järgmisel nädalal või hiljem peame muidugi hakkama plaanima uut streiki.»

Lufthansa pressiesindaja Klaus Walther ütles, et streigi tagajärjed on dramaatilised ja õigustamatud. Tööseisak läheb tema sõnul ettevõttele maksma 100 miljonit eurot (1,56 miljardit krooni), rääkimata kahjust Lufthansa mainele.

Streik puudutab umbes 3200 Lufthansa lendu, mis teeb 800 lendu päevas. Kõige raskemalt tabas streik Lufthansa lennukeskusi Frankfurdis ja Münchenis. Streik avaldas mõju ka maailma ühele suurimale kaubalennufirmale Lufthansa Cargo ning odavlende tegevale tütarettevõttele Germanwings.

Ametiühing soovib streigiga läbi suruda 6,4-protsendist palgatõusu, nõuab rohkem sõnaõigust ettevõttes ning tagatisi pilootidele.

Streigi tõttu ärajäävate reiside kohta saab infot Lufthansa kodulehelt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles