Investeerimishoius võimaldab investeerida uuendustesse

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Loodusõnnetused pole Eestimaalgi enam võõrad.
Loodusõnnetused pole Eestimaalgi enam võõrad. Foto: Elmo Riig

29. juulist 28. augustini pakub Hansapank uut kaheaastase tähtajaga investeerimishoiust «Uue mõtteviisi esindajad», mille alusvaraks on UBS SRI Global Innovators Fund, mis koondab sotsiaalselt vastutustundlike innovaatiliste ettevõtete aktsiaid.


Sotsiaalselt vastutustundlikud investeeringud on säästva iseloomuga - see tähendab, et lisaks klassikalisele finantsanalüüsile võetakse arvesse ka ökoloogilisi ja sotsiaalseid kriteeriume.

«Lähimate kümnendite jooksul seisavad inimesed silmitsi mitmete kriitiliste probleemidega, mis vajavad lahendusi - kiiresti muutuv kliima ning sagenevad loodusõnnetused, looduslike kütuste ja vee varude vähenemine ning samal ajal nõudluse suurenemine, samuti demograafilistest muutustest tulenev kiire tervishoiukulude kasv,» loetles Hansabank Marketsi tuletisväärtpaberite osakonna juht Simmo Sommer teemasid, millega fondi hõlmatud ettevõtted tegelevad.

Need teemad eeldavad tema sõnul uuenduslikkust, et inimkonna jaoks olulistes küsimustes lahendusi leida. Just selliste lahenduste otsimisega tegelevate ettevõtete aktsiaid koondabki nimetatud fond.

Tegu on esimese investeerimishoiusega Eestis, mis on suunatud sotsiaalselt vastutustundlikele investeeringutele. Sommeri sõnul investeerib hoiuse alusvaraks olev UBS SRI Global Innovators Fund ennekõike energeetika, tervisliku toidu tootjate, uuenduslike tervishoiulahenduste väljatöötajate ja joogivee tootmise ja nõudlusega seotud probleemide lahendustega töötavate ettevõtete aktsiatesse.


Valdavalt kuuluvad fondi Euroopa riikide ettevõtete aktsiad, ent on ka näiteks Kanada innovaatoreid. Viiendik fondi mahust moodustavad Saksamaa uuenduslike ettevõtete aktsiad.

Investeerimishoius võimaldab finantsturgudele investeerida riskivabalt, sest hoiuse põhisumma on sajaprotsendiliselt tagatud ning sellele lisandub kasum alusvaraks oleva fondi võimalikust tõusust. Uus investeerimishoius pakub võimalust saada osa innovatiivsete ettevõtete kasvust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles