Lendude arvu kasv suurendas Lennuliiklusteeninduse tulusid

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Air Balticu lennuk..
Air Balticu lennuk.. Foto: Toomas Huik.

AS Lennuliiklusteenindus teenis aasta esimesel poolaastal äritulu 121,7 miljonit krooni, mis on 12,2 protsenti enam kui aasta varem.

Puhaskasumiks kujunes 25,2 miljonit krooni ning ettevõtte rahavood äritegevusest on positiivsed 60 miljoni krooni ulatuses, omakapitali tootlus oli aga 22,7 protsenti.

Kuue kuuga teenindati 86 652 lendu, mis on 19,5 protsenti ehk 14 129 lendu rohkem, kui eelmisel aastal samal ajal. Kasvutempo ületab jätkuvalt mitmekordselt Euroopa keskmist lennuliikluse kasvutempot, mis oli viie kuu andmetel 3,8 protsenti. Ülelennud kasvasid 17,4 protsenti ning kohalikud lennud 25,9 protsenti.

Lennuohutuse jätkuva parendamise nimel tegi ettevõte esimese kvartalis investeeringuid seadmetesse ja süsteemidesse 37,5 miljoni krooni ulatuses. Suurema osa investeeringutest moodustas lennujuhtimiskeskuse laiendus, mis on oluliseks eelduseks toimetulekul järgnevate aastate kasvavate tegevusmahtudega.

Esimesel poolaastal viidi läbi ka ulatuslik värbamiskampaania uute lennujuhiõpilaste leidmiseks, kellest esimesed neli lähetati juba ka väljaõppele Saksamaale. Ühe osana uue juurdeehituse valmimisest kolis seni Tallinna lennujaamas tegutsenud lennuinfo üksus lennujuhtimiskeskusesse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles