E.O.S. võitleb Maardu vangla ehitamise vastu

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arnout Lugtmeijer.
Arnout Lugtmeijer. Foto: Harli Uljas.

Balti riikide suurim iseseisev terminalioperaator Vopak E.O.S. vaidlustas Maardu tööstuspiirkonda kavandatava vangla ehitusloa, kuna ettevõtte hinnangul piiraks vangla nende tegevust.


«Uuele vanglale pakutud asukoht mõjutab ilmselgelt meie äritegevust  ja tekitab tõsiseid piiranguid praegusele tegevusele ning tulevikuplaanidele,» ütles Vopak E.O.S.-i juhatuse esimees Arnout Lugtmeijer.



«Meile teadaolevalt on vanglale olemas alternatiivsed asukohad, mis läheksid maksumaksjale vähem maksma, sest ei eeldaks suure torujuhtme ümbersuunamist riigi rahadega ning võtaks vähem aega.



Minu jaoks on selgusetu, millest tuleneb surve rajada vangla keset Maardu tööstuspiirkonda,»  lisas ta.



Kõnealuses vaidluses toimus täna esimene kohtuistung Tallinna halduskohtus ning ettevõtte kutsub justiitsministeeriumi ja kohalikku omavalitsust üles kaaluma vangla alternatiivseid asukohti, kuna projekt on alles algfaasis.



Lugtmeijer lisas, et hiljuti valminud riskianalüüs näitab, et terminali ja naftatoru kõrvale ei sobi ehitada praegusel kujul planeeritud vanglat.



«Vanglat kavandatakse 1500 kinnipeetavale ning see asuks 100 meetri kaugusel terminalist ja naftatorust.



On selge, et see muudab piirkonna riskiprofiili ning viib lõpuks tõsiste piiranguteni meie naftasaaduste käitlemisel, nõudes märkimisväärseid investeeringuid turvalisuse parandamiseks.»



Lugtmeijeri sõnul on ettevõte viinud asja küll kohtusse, kuid loodab endiselt, et konstruktiivne dialoog toob win-win lahenduse kõigile osapooltele.



«Meid teeb ettevaatlikuks, et Justiitsministeerium on eiranud projekti majanduslikku mõju meie tegevusele.



Julgustav on, et küsimust arutatakse valitsuskabineti tasemel laiemalt, mitte ainult Justiitsministeeriumi seisukohast, vaid ka Eesti ettevõtluskeskkonna ja välisinvesteeringute huvidest lähtuvalt,» ütles Lugtmeijer.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles