Rein Kilk: töötuid võib olla 150 000

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Kilk.
Rein Kilk. Foto: Peeter Langovits.

Ettevõtja Rein Kilk ütles Kuku raadio «Äratajale» antud intervjuus, et töötuse probleemi lahendamiseks tuleks kõigepealt selgeks teha, palju tegelikult töötuid on.


Kilgi sõnul ei ole töötuna kirjas need, kel abiraha saamise aeg läbi. Ta lisas, et kuigi hetkel räägitakse 120 000-130 000 töötust, võib tema hinnangul tegelik number olla isegi 150 000.



Ettevõtja sõnul on selliseid kõikumisi tööhõives ennegi olnud ja see tuleb majandustsüklite vaheldumisest. Samas on erinevalt Eestist mitmed riigid õppinud neid tsükleid ära kasutama.



Kilk märkis, et majanduskasvu aastatel ei tõmmatud Eestis õigel ajal pidurit. Nüüd, kui majandust on vaja ergutada, käib meil aga eelarvete kärpimine.



Ka märkis ettevõtja, et tema ei oleks Tallinna sotsiaalsete töökohtade teemal nii irooniline, põhjendades seda sellega, et kui inimene jääb pikalt tööta, kaob ka tööharjumus, mida hiljem on raske taastada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles