IMF otsustab täna Lätile laenu andmise

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IMFi logo.
IMFi logo. Foto: AFP / Scanpix

Rahvusvaheline Valuutafond (IMF) otsustab täna, kas eraldada Lätile järgmine osa 2008. aastal kokku lepitud 7,5 miljardi eurosest abipaketist, kirjutab LETA.


IMFi juhatus pidi otsuse vastu võtma juba reedel, kuid Washingtoni tabanud tihe lumesadu sundis koosoleku edasi lükkama. Kui otsus tuleb positiivne, saab Läti IMFilt veel 300 miljonit eurot.

Seni on Läti rahvusvahelistelt kreeditoridelt laenu võtnud 3,3 miljardit eurot. Tänavu kavatseb Riia laenuandjatelt laenata kokku 2,7 miljardit eurot.

Läti rahandusministeeriumi teatel moodustub see summa järgmiselt: kokku ühe miljardi laenavad Rootsi, Taani, Soome, Norra ja Eesti, 700 miljonit saadakse Euroopa Komisjonilt, 500 miljonit IMFilt, veel 200 miljonit saadakse Maailmapangalt ning kokku 300 miljonit Tšehhilt, Poolalt ja Euroopa Rekonstruktsiooni- ja Arengupangalt.

Tuleval aastal laenab Euroopa Komisjon Lätile 200 miljonit eurot, Eesti ja teised Põhjamaad 900 miljonit ning IMF 400 miljonit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles