Aasia asub ise ITd sisse ostma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Delli logo.
Delli logo. Foto: Reuters / Scanpix

Aasia firmad kulutavad tänavu IT-teenuste sisseostmisele rohkem raha, kui nende Lääne konkurendid, teatas Dell Services.


See tähendaks totaalset trendimuutust võrreldes viimaste aastatega, mil Lääne ärigrupid Indiast ja Hiinast teenust ostsid.

Dell Servicesi konsultatsiooniosakonna juhataja Jim Champy sõnul on IT-teenuste sisseostmine Aasia turgudel tõusuteel, kuna regiooni ettevõtted on asunud moderniseerima oma äriprotsesse ja tehnoloogilisi süsteeme - milline protsess võib kesta sõna otseses mõttes aastakümneid.

«Nagu enamik teenustepakkujaid, näeme ka meie, kuidas Aasia turud kiiremini kasvama on hakanud. Nende kasvutempo on Euroopa omast selgelt kiirem ja Ameerikalegi tehakse silmad ette,» ütles Champy Financial Timesile.

«Protsentuaalselt on mul tunne, et nende tempo on kaks või kolm korda kiirem,» ütles.

Öeldu taustaks on olukord, kus IT ja äriprotsesside tõhustamise teenuse sisseostmine - mis puudutab kõike alates arvutisüsteemidest kuni tarkvarani ja arvete esitamisest klientide andmebaasideni - otsib pärast majanduskriisi endale uut suunda.

Läinud nädalasel India suurimal IT konverentsil, mida korraldab Nasscom, tutvustati KPMG ja Aasia-Okeaania arvutitööstuse organisatsiooni raportit, mis ennustab Aasia osakaalu teravat tõusu IT-teenustele tehtud kulutustes maailma lõikes.

Nii prognoositakse seal, et eeloleval aastakümnel tellitakse Aasiast 26,3 protsenti maailma IT ja äriprotsesside teenustest. Hetkel on antud protsent veidi vähem kui 20.

Nimetatud kasv on tõeline pööre pärast olukorda, kus India IT-firmad saatsid oma juhtivaid töötajaid arenevatele turgudele varastama kliente ja ärivõimalusi sellistelt staažikatelt Lääne teenustepakkujatelt nagu IBM ja Accenture.

India teenustetööstus õitses selle tulemusena uhkesti ning kasvatas viimase kahe aastakümnega oma käibe mitmetesse miljarditesse dollaritesse. Nasscomi prognooside kohaselt peaks nende kogueksport tuleva aasta märtsiks olema 56 miljardit dollarit.


Copyright

The Financial Times Limited 2010.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles