Randpere: sotsid tahavad lihtsalt silma paista

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valdo Randpere.
Valdo Randpere. Foto: Pm

Reformierakonna üks majandusideolooge, ettevõtja Valdo Randpere näeb sotsiaaldemokraatide ettepaneku taga tõsta töötuskindlustushüvitisi erakonna soovi millegagi silma paista.


«Sotsidel pole ju pärast seda, kui nad Tallinna linnas Keskerakonnaga koalitsiooni läksid, olnud võimalik millegi olulisega silma paista. Eks nad üritavad nüüd riigi tasemel töötuskindlustuse hüvitise teemaga avalikkust ja ajakirjandust hullutada, sest see läheb ikka peale,» lausus Randpere.

Ta lisas, et praegune kord on Eesti riigile jõukohane ja ennast õigustanud. Töötuskindlustuse mõte ei tohiks tema sõnul olla pikalt töötuks jäämise motiveerimine, vaid inimeste sellest nõiaringist välja aitamine. «Töötukassa tegeleb ju eurorahade toel ka uute töökohtade loomisega ja see on läinud päris edukalt, sest aasta algusest on lisandunud üle 1500 uue töökoha, mis on hea näitaja,» selgitas Randpere.

Randpere hinnangul on aga omal soovil töölt lahkumise hüvitamine täiesti arusaamatu: «Nestor väidab, et kõik omal soovil lahkujad on seda sunnitud tegema, mis ei vasta kindlasti tõele. Ega meil ole raha üleliia, et kõigile maksta saaks.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles