Leedo teenis praamiäriga 55 miljonit kasumit

Marti Aavik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vjatšeslav Leedo.
Vjatšeslav Leedo. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Möödunud aasta lõppes Vjatšeslav Leedo Saaremaa Laevakompaniile (SLK) üllatavalt edukalt, sest aastaid plussi ja miinuse piiril seilanud ettevõte teenis ühtäkki ligi 55 miljonit krooni kasumit.

Heal tulemusel oli rida põhjusi. Esiteks kasseeris firma erakorralise tuluna lepingupartnerilt ligi 40 miljonit krooni leppetrahvi, firma kinnitab, et trahv pole seotud riigi tellimusega, kirjutab

Eesti Ekspress

.

Reisijate arv Saaremaa ja Hiiumaa liinidel kasvas kuuendiku võrra ning kerkis ka riigi dotatsioon, lisaks sulges SLK ebarentaabli Sillamäe-Kotka liini ning suutis ka kütustelt ja õlidelt kokku hoida.

SLK on tulevaste investeeringute nimel osa alustest müünud Arco Vara omaniku Richard Tomingase ettevõtetele ning finantseerib koos Tomingase ja Arco teise omaniku Hillar-¬Peeter Luitsaluga saarte liinidele soetatavaid uhiuusi parvlaevu, millest esimene valmib 2009. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles