Maksu- ja tolliameti teeninduskohtades saab internetialast nõu

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Internet
Internet Foto: Caro / Scanpix

Esimestel tuludeklaratsiooni esitamise nädalatel 15. veebruarist kuni 12. märtsini on maksu- ja tolliameti (MTA) teeninduskohtades üle Eesti võimalik saada tasuta internetialast lühikoolitust.


Lähtuvalt konkreetsest vajadusest ja huvist on võimalik saada praktilisi juhtnööre näiteks e-maksuametis tulude deklareerimise, FIE äriregistrisse registreerimise või hoopiski patsiendiportaalist leitavate terviseandmete, digiallkirja andmise ja internetis vanemahüvitise taotlemise kohta, sõnas nõustamispunktide IT koolituskeskuse poolne projektijuht Tiia Vok.

Internetipõhine asjaajamine on kiire ja mugav. Näiteks elektrooniliselt esitatud deklaratsioonide puhul algab tulumaksu tagastamine juba 25.-26. veebruarist ning paberdeklaratsioonide puhul alles 20. aprillist, lisab ta.

Nõustamine on nii eesti kui ka vene keeles ning mõeldud nii kogenud kui ka algajale arvutikasutajale. Koolitajate abiga on võimalik registreeruda ka põhjalikumale klassikoolitusele. Lisainfo kõikide koolituste ning registreerumise kohta telefonil 6 180 180 või projekti kodulehel www.olekaasas.ee.

Koolitusele tulles tuleks võtta kaasas ID-kaart ja selle PIN-koodid. Kui PIN-koodid on ununenud või kadunud, saab uued koodid tasuta kodakondsus- ja migratsioonibüroost, Swedbanki ja SEB pangakontorist
aga 30 krooni eest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles