Merko juht: raskemad ajad on ehitajal veel ees

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiit Roben.
Tiit Roben. Foto: Peeter Langovits

Raskemad ajad on ehitajal veel ees, kuid vähemalt kümme suuremat ehitajat jäävad ellu, tõdeb Merko Ehituse juht Tiit Roben ajakirjas Saldo.


Roben lausus, et konkurentidele just pöialt ei hoia, aga hävingut ennustama ka ei hakka. «Pigem tundub mulle, et vähemalt kümme suuremat jäävad ellu,» ütles Roben.

Tema sõnul on kõige raskem periood ehitajal veel ees. See saabub siis, kui ehitaja on põhjast hinna sisse võtnud ja siis tuleb hakkama saada kasvavate kulude ja materjalihindadega. «Siis saabub tõehetk,» lausus ta.

Täna on tema sõnul olnud veel nii, et ehitaja võttis töö madala hinnaga sisse, turg läks veelgi rohkem alla ja lõpuks sai ehitaja veel väikese võidugi. «Mööda turu põhja sõita ei ole ka hull, aga kui kulud hakkavad kasvama, kuid töö on madala hinnaga pikaks perioodiks kokku lepitud, siis saab olema valus,» ütles Roben.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles