Kristjan Lepik: tänavu tuleb aktsiate ostuks soodsamaid aegu

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarkinvestor.ee omanik Kristjan Lepik.
Tarkinvestor.ee omanik Kristjan Lepik. Foto: Peeter Langovits

Tallinna börsi indeks kerkis jaanuaris 45 protsenti. See pole ostmiseks just parim hetk ja see aasta peaks investorile tooma paremaid ostukohti, lausus TI Efteni varahalduse juht Kristjan Lepik ajakirjale Saldo antud intervjuus.


Jaanuari alguse 404 punkti tasemelt kerkis OMXT indeks jaanuari lõpuks 586 punktile. Tänaseks on see küll langenud 558 punktile, kuid graafikukõvera ots on taas ülespoole. 

«Arvan, et aasta keskmine tase on börsiindeksil allpool 586 punkti taset ja investorite jaoks pakutakse 2010.aastal paremaid ostukohti kui see tase,» lausus Lepik. 

Tema sõnutsi on Eesti makropilt fundamentaalselt  parem kui Kreekas, Suurbritannias või USAs. Suur osa kriisist on seljataga ning nii erasektor kui ka mõnevõrra vähem riigisektor on suutnud kulusid kärpida, mis paljudel teistel riikidel veel tegemata. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles