Narva soovitab riigil luua 50 000 sotsiaaltöökohta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumerookija
Lumerookija Foto: Mihkel Maripuu

Narva linnavolikogu saatis valitsusele ettepaneku luua 1. aprilliks 50 000 riigieelarvelist sotsiaalset töökohta, töölevõetute rakendamisega tegeleksid kohalikud omavalitsused.

Narva linnavolikogu ettepanek lähtub tõsiasjast, et suur osa inimestele makstavast palgarahast läheb tagasi riigi rahakotti, vahendasid ERR raadiouudised.

Ettepaneku järgi makstaks igale sotsiaalsele töökohale võetud töötule 5000 krooni kuus.

Arvutuste järgi läheks 50 000 sotsiaalse töökoha ülalpidamine riigile maksma 336 miljoni krooni kuus, sellest kolm neljandikku ehk 248 miljonit saaks aga riik maksude ja maksmata jäänud riiklike toetuste näol sisuliselt tagasi.

Narva linnavolikogu esimehe Mihhail Stalnuhhini sõnul on välja pakutud arv 50 000 töökohta üsna tinglik. Võib-olla on sellise palgaga töösoovijaid ka vähe, kuid asi on põhimõttes.

«See arv oli võetud selleks, et näidata, millise rahaga saab inimestele töökohti pakkuda. Kuidas ja millega neid hõivata omavalitsustes, teab igaüks ise,» ütles Stalnuhhin. «Mina isiklikult ei näe mingit probleemi, et Narvas 3000 inimesele tööd anda - kas lumekoristust, haljastust, vanurite toetamist ja nii edasi. Võimalusi on kuhjaga.»

Stalnuhhini sõnul on töötute probleemiga valitsusel vaja tegeleda. «See asi ei saa venida lõpmatult. Alternatiiviks on, et inimesed lahkuvad Eestist ega tule kunagi tagasi,» hoiatas Stalnuhhin, kelle sõnul valitseb eesti tööturul katastroof, mida Toompeal ei nähta.

«Oodata olukorra paranemist välismaailma mõjul pole enam võimalik.»

Narva linnavolikogu esimehe hinnangul ei oleks sotsiaalsete töökohtade loomiseks vajalik summa riigile mingi probleem «Olemas on stabilisatsioonifond, valitsus kavatseb võtta ca 5 miljardit krooni võlgu,» rääkis Stalnuhhin.

Narva linnavolikogu esimees otsib ettepanekule toetust ka teistelt omavalitsustelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles