Ekspert: turismisektorit mõjutab Eesti, mitte Kreeka kriis

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreeka saar Mykonos
Kreeka saar Mykonos Foto: FIO/Scanpix

Kreeka kriis seni veel Eesti turismisektorit ei mõjuta, pigem pärsib turismireiside vastu huvi meie enda kriis ja Eesti elanike rahalised võimalused, lausus Novatoursi reisijuht Olga Ivanova venekeelsele

Postimees.ee'le

.


«Kreeka kriisi mõju on raske hinnata. Seni ei ole seda tunda. Pigem mõjutab turismireiside äri Eesti kriis,» ütles ta, lisades, et seni ei ole Kreekas hotellide ja teenuste hinnad langenud.

Ivanova sõnutsi huvituvad stabiilse sissetulekuga inimesed reisimisest ka praegu. Need aga, kellel raha ei ole, ei teinud seda ka varem.

«Eestimaalaste sissetulekud ei sõltu ju Kreeka kriisist. Kui inimene teenib 15 000 krooni, siis ta sõidab puhkama, kui 5000, siis mitte, olenemata sellest, kui odavad need hinnad oleksid,» lausus Ivanova.

Reisijuhi sõnutsi on Kreeka jätkuvalt Eesti turistide üks lemmikpaik. Kreekast populaarsem on vaid Türgi. Reisiedetabeli kolmandal kohal on Bulgaaria.

Ivanova sõnul ei mäleta ta juhust, et riigis alanud majanduskriis oleks selle populaarsust reisisihtkohana suurendanud. «Pigem vastupidi, inimesed hakkavad sellistesse riikidesse vähem sõitma, sest kardavad, et õnnetusjuhtumi korral ei ole raskustes riigil raha neid aidata,» lausus ta.

Kreeka suhtes selliseid kahtlusi Ivanova sõnul siiski ei ole.«Tegemist ei ole siiski kolmanda maailma riigiga, kus majandus puuduks. Kreekaga saab kõik korda ning inimesed reisivad sinna ikka,» kinnitas reisijuht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles