Õpilasettevõtjad kogunevad homme Kristiine keskuses

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Luunja keskkooli õpilasfirma purunematud kuuseehted.
Luunja keskkooli õpilasfirma purunematud kuuseehted. Foto: Sille Annuk.

Homsel kõigi aegade suurimal õpilasfirmade laadal Kristiine keskuses müüvad oma tooteid 82 õpilasfirmat enam kui 300 liikmega.


Ürituse korraldaja on Junior Achievement Eesti direktor Epp Vodja tõdes, et aset leiab õpilasfirma programmi üks suursündmusi, mida igaühel on võimalik külastada, et tutvuda noorte tulevaste ettevõtjate ja nende ideedega ning soetada samas toredaid kingitusi sõbrapäevaks.

 Põnevamad tooted on tänavu taaskasutatud materjalidest - autokummidest tumbad, mootoriosadest küünlajalad, kohvipakkidest kotid, CDdest lambid. Pakutakse mitmed huvitavaid teenuseid nagu turisminõustamine noortele ja biomeetriline monitooring. Traditsiooniliselt on palju käsitöötooteid - ehted, kotid, padjad, kaardid, kujundatud T-särgid, küünlad.

Õpilasfirma on Junior Achievementi ettevõtlusõppe programm, mille raames põhikooli või gümnaasiumiõpilased loovad oma ettevõtte, mõtlevad välja toote, toodavad ja turustavad seda, kogudes protsessi käigus reaalseid ettevõtlusteadmisi ja -kogemusi.

Junior Achievement Eesti on 17 aastat tegelenud majandus- ja ettevõtlusõppega Eesti koolides. JA programmid keskenduvad ettevõtlusalaste teadmiste, finantskirjaoskuse ja konkurentsioskuste õpetamisele. JA programmide järgi õpib aastas ca 17 000 õpilast algklassidest gümnaasiumini ligi 250 koolis üle Eesti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles