Estonian Air laienes Leedu turule

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estonian Airi lennukid lähevad lendu ainult siis, kui ollakse veendunud, et lend tuleb täiesti ohutu.
Estonian Airi lennukid lähevad lendu ainult siis, kui ollakse veendunud, et lend tuleb täiesti ohutu. Foto: Margus Ansu

Täna alustas Estonian Air oma tegevusaja jooksul esimese regulaarliiniga väljaspool Eestit, tehes Vilniuse-Amsterdami liini avalennu.


«Leedu on suure potentsiaaliga turg, mida toetavad Vilniuse lennujaama soodne hinnapoliitika ning Leedu valitsuse eestvedamisel tehtavad jõupingutused lennuliikluse arendamiseks riigis. Sellest ka meie otsene huvi Leedu turule siseneda,» selgitas lennufirma juhatuse esimees Andrus Aljas.

Uuel turul alustamiseks on Amsterdam tema sõnul hea sihtkoht, kuna Euroopa ühest suuremast transiitlennujaamast saab edasi lennata pea igasse maailma nurka.

Lennukompaniide Estonian Air ja KLM Royal Dutch Airlines koostöö sai alguse möödunud aasta kevadel, kui Estonian Air avas Tallinna-Amsterdami lennuliini. Koostöölepingu Vilniuse-Amsterdam lennuliini avamiseks sõlmisid lennukompaniid selle aasta jaanuaris.

Amsterdami Schipholi lennujaam on Euroopa üks suuremaid ja mugavamaid transiitjaamu, kuhu lendab ligi 100 erinevat lennufirmat, pakkudes lennuühendusi sadadesse linnadesse üle kogu maailma.

Lennujaamast pääseb Amsterdami kesklinna, mis asub 17 kilomeetri kaugusel, kõige mugavamalt rongiga. Sõiduaeg on 15 minutit, rongipileti saab osta lennujaama peahallist.

Ajavahemikus 12.-28. veebruar toimuvad lennud Tallinna-Vilniuse-Amsterdami liinil kolm korda nädalas kolmapäeviti, reedeti ja pühapäeviti. Alates 1. märtsist suurendab Estonian Air lendude arvu kuuele korrale nädalas, lisades esmaspäevased, teispäevased ja neljapäevased lennud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles