Ansip ja Ligi rääkisid CNNile Eesti euroga ühinemisest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Peaminister Andrus Ansip ja rahandusminister Jürgen Ligi rääkisid neljapäeva õhtul rahvusvahelisele uudistekanalile CNN antud intervjuudes Eesti kava ühineda järgmisel aastal Euroopa Liidu ühisraha euroga.


Ansip ütles CNNi ajakirjanikule Richard Questile, et Eesti ei oota Euroopa Liidult euroga ühinemiseks mingeid erandeid. Ansipi sõnul tahab Eesti tugevat eurotsooni ja seega ei poolda euroga ühinemise kriteeriumide muutmist.

«Reeglid on paika pandud ja see on lihtne - kui riik täidab eurole ülemineku kriteeriumid, siis ta ühineb eurotsooniga. Kui riik ei vasta euro kriteeriumitele, siis tuleb need enne euro kasutuselevõttu täita,» ütles Ansip.

Peaminister märkis, et Eesti loodab euro kasutuselevõtust atraktiivsuse tõusu investorite silmis, samuti kaubavahetuse lihtustumist teiste eurotsooni kuuluvate riikidega, kellega kaubavahetus moodustab valdava osa Eesti väliskaubandusest.

Ansip avaldas ühtlasi lootust, et eurotsooni kuuluv ning suurtesse raskustesse sattunud Kreeka suudab suuremate komplikatsioonideta olukorrast välja tulla.
Rahandusminister Jürgen Ligi ütles CNNile antud intervjuus, et euro peamine kasu Eesti jaoks on usaldusväärsuse kasv.

Vastates küsimusele raskesse finantsolukorda sattunud Kreeka kohta, märkis Ligi, et kindlasti on Kreeka võimeline olukorrast välja tulema. Ta tõi näiteks Eesti, kes suutis ühe aastaga olulisel määral eelarvepositsiooni parandada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles