Standard & Poor’s tõstis Eesti riigireitingu väljavaadet

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits.

Reitinguagentuur Standard & Poor's (S&P) tõstis Eesti riigireitingu väljavaate negatiivsest stabiilseks, agentuur kinnitas reitingu tasemel A-, vahendas Eesti Pank.

«S&P tänane otsus osundab taaskord, et globaalse kriisi mõjud Eestile on möödumas ja ka välisvaatlejate hinnangul meie majandus tasakaalustumas.



Võib ütelda, et edaspidine reitingute areng sõltub seetõttu nüüd rohkem nii-öelda tavalistest teguritest, näiteks meie võimest tõsta majanduse tootlikkust ja olla jätkuvalt konservatiivsed oma eelarvepoliitikas,» ütles Eesti Panga asepresident Märten Ross.



«Reitinguagentuuri hinnangul vähendab euroalaga liitumine Eesti haavatavust eeldusel, et avaliku sektori ja ka erasektori finantskäitumine ei lõdvene,» lisas asepresident.



Agentuur märkis oma otsuses, et Eesti tööturg ning teenuste ja kaupade turg on kiiresti reageerinud muutunud majandusoludele, välistasakaal on paranenud ja valitsus on olnud edukas avaliku sektori kulutuste konsolideerimisel.



Eelmisel nädalal tõstis reitinguagentuur Fitch Eesti riigireitingu väljavaate negatiivsest stabiilseks, Fitch kinnitas reitingu tasemel BBB+.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles