Pajula: alanud kvartal võib tulla nõrgem

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SEB ökonomist Hardo Pajula.
SEB ökonomist Hardo Pajula. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

SEB ökonomist Hardo Pajula leidis, et kuna 2009. aasta viimase kvartali oodatust väiksem majanduslangus oli tingitud laovarude kogumisest, võib head tulemust tasakaalustada alanud kvartali nõrgem majanduskasv.

«Samas torkas mulle ka statistikaameti pressiteatest silma lõik, kus nad ütlesid, et majandustegevust tõukas IV kvartalis tagant aktsiisikaupade hoogne varumine. See viitab tõepoolest võimalusele, et aasta lõpu oodatust mõnevõrra paremat tulemust tasakaalustab jällegi alanud kvartali nõrgem majanduskasv,» kirjutas Pajula e-kirjas.

Panga esianalüütik märkis, et see oli tema jaoks ausalt öeldes ka kõige suurema uudisväärtusega teabetükike kogu selles loos.

«Tegelikult on mul veidi raske mõista, miks inimesed peavad nii tähtsaks seda, mis juhtus tänase päeva seisuga juba 1,5-3,5 kuud tagasi. See on ju puhas majandusajalugu.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles