Skype’i aktsiate müük oli valdkonna üks kallimaid

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: zdnet.com

PriceWaterhouseCoopersi (PWC) värskest uuringust selgub, et maailma tehnoloogiaettevõtete omandamistehingutes oli 2009. aastal Skype'i aktsiate müük viie suurima tehingu seas.


Värskelt avaldatud PWC maailma tehnoloogiasektori ettevõtete ühinemiste ja omandamiste raporti andmetel oli tehingute aktiivsus mullu rekordiliselt madal: aset leidis vaid 297 tehingut koguväärtuses 36,8 miljardit eurot (2008. aastal 570 tehingut 93,2 miljardi euro väärtuses).



Miljardi euro maksumuse ületas kaheksa tehingut (2008. aastal 10) ja suurim tehing oli USA IT-teenuste firma Perot Systems ost arvutitootja Dell poolt 2,7 miljardi euro eest.



Novembris aset leidnud Skype Technologies SA 70 protsendi aktsiate müük 1,4 miljardi euro eest USA-Kanada institutsionaalsete investorite grupile oli mullu suuruselt teine tehing Euroopas ning viies maailmas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles