Viking Line ütles üles laevaehituslepingu Hispaania firmaga

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kavandatud reisiparvlaev Viking ADCC
Kavandatud reisiparvlaev Viking ADCC Foto: www.vikingline.ee

Ahvenamaal registreeritud Viking Line ütles üles laevaehituslepingu Hispaania laevaehitajaga Astilleros de Sevilla, põhjendades seda lepingus ettenähtud tähtaegade venimisega.


Viking Line tellis Hispaania firmalt 60 miljonit eurot maksva laeva. Firma on sattunud aga majandusraskustesse, vahendas Kauppalehti Online.

Astilleros de Sevilla teatas eelmisel sügisel, et ei suuda laeva õigeks ajaks valmis teha. Kui alguses pidi laev valmima 2009. aastal, siis mõni aeg hiljem teatati hilinemisest ja tähtaja nihkumisest 2010. aasta hilissügisesse.

Viking Line plaanis uue laeva võtta kasutusele Ahvenamerel Mariehamni-Kapellskäri liinil. Kiire reisiparvlaev, mille töönimi oli Viking ADCC, pidi mahutama 1500 reisijat ja 320 sõiduautot ning see oli mõeldud spetsiaalselt sellele liinile.

Viking Line on tasunud laevaehitajale ettemaksuks 14,1 miljonit eurot. Laevafirma teatel on neil selle tagastamiseks lepingu võimaliku katkemisel korral olemas panga garantii.

Viking Line on ka valmis, et projekti katkemine toob firmale vähemalt 4 miljoni euro suuruse kahju.

Viking Line ja Hispaania laevaehitaja allkirjastasid lepingu 29. janauaril 2007 ja selle järgi pidi uus laeva valmis saama 2009. aasta suveks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles