Välisturistide arv hotellides kasvab

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hotell Olümpia..
Hotell Olümpia.. Foto: Peeter Langovits.

Selle aasta viie esimese kuuga on välismaalastest arv meie majutusasutustes kasvanud eelmise aastaga võrreldes 5 protsenti, mais aga koguni 15 protsenti.

Hotellide ja restoranide liidu juhi Feliks Mägusa sõnul oli selle aasta mai koguni selle aastatuhande parim maikuu. «Kurb on aga, et sisemaiste majutuste kasvutempo on 18 protsenti langenud, aga eks see kajasta meie majanduse praegust olukorda,» lausus ta

Suvekuude kohta ütles Mägus, et tõenäoliselt jätkub mõõdukas väliskülaliste arvu kasv. Kasvamas on taas ka vahepeal langustrendis olnud soomlaste majutused. Selle üheks põhjuseks on Tallinki ja Viking Line'i uute laevade toomine liinile, mis sunnib mõlemat laevafirmat tegema agressiivset Tallinna ja kogu Eesti turundust. On märgata ka venelaste usalduse kasvu. Samas on venelaste ööbimiste arv võrreldes soomlaste omaga ligi 10 korda väiksem.

Kuna Tallinnas ja kogu Eestis on suur hulk kvaliteetseid majutusasutusi, siis on klientidel Mägusa sõnul hea valikuvõimalus ja nad saavad ka hinda tingida. Endiselt puuduvad Eestis tema sõnul aga atraktiivsed turismitooted, mis tekitaks külalistes huvi viibida siin rohkem kui üks öö.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles