Tallinki reisijate arv vähenes 15 protsenti

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinki reisilaevad sadamas.
Tallinki reisilaevad sadamas. Foto: Peeter Langovits.

AS Tallink Grupp teenindas jaanuaris kõikidel liinidel kokku 491 393 reisijat, mis on 15 protsendi võrra vähem kui eelmise aastal samal ajal, teatas ettevõte.


Reisijate arv tõusis vaid Läti-Rootsi liinil, kus ettevõte teenindas kokku 33 472 reisijat ning mis kasvas 15 protsenti.

Soome-Rootsi liinil teenindati jaanuaris 187 724 reisijat (-18 protsenti), Eesti-Soome liinil 218 263 reisijat (-8,5 protsenti), Eesti-Rootsi liinil 51 815 reisijat (-31 protsenti) ja Soome-Saksamaa vahelisel liinil 119 reisijat (-98 protsenti).

Soome-Saksamaa liini tulemusi mõjutas mõlema aluse suundumine plaanilistele hooldus- ja remonditöödele vastavalt 23. detsembril ja 3. jaanuaril.

Eesti-Rootsi ja Läti-Rootsi reisijate arvu mõjutasid Victoria I ja Silja Festivali tšarterid, mille tõttu ei teostanud nimetatud alused jaanuari esimesel nädalal antud liinidel ühtegi reisi.

Veetud sõiduautode arv näitas jaanuaris jätkuvat kasvu tõustes kolm protsenti 55 582 sõidukini. Kaubaühikute maht langes võrreldes mullusega 19 protsenti 16 061 ühikuni.

Veomahtusid mõjutasid oluliselt Superfast laevade ning kaubalaeva Sea Wind korralised hooldustööd, mille tõttu jaanuaris Soome-Saksa liinil liiklust ei toimunud ning Soome-Rootsi liinil oli väiksem kaubaveovõimsus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles