Kõige paremini läks riigimaa müügiks Hiiumaal

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiiumaal asuv Ristna supelrand.
Hiiumaal asuv Ristna supelrand. Foto: Priit Pullerits

Maa-ameti eelmise aasta kokkuvõtetest selgub, et läinud aastal oli müüki pandud riigimaa müügiedukus kõige parem Hiiumaal, kõige halvem aga Pärnumaal.


Hiiumaa kroonis edetabelit koguni 90-protsendise müügiedukusega. Tõsi, ka müügis olnud maatükke oli teistest maakondadest vähem - kõigest 20, millest õnnestus uus omanik leida 18le.



Madalaim müügiedukus ostja leidnud kinnistute arvu osas oli Pärnu maakonnas, kus müügis olnud 98 kinnistust laekus pakkumine 48 kinnistu ostuks, mis teeb müügiedukuseks 49 protsenti.



Rahalises väärtuses oli müügiedukus kõrgeim (115 protsenti) Järva maakonnas, kus enampakkumisel olnud kinnistute alghindade summa oli 31,6 miljonit krooni, ent pakkumiste summa kerkis kokku 36,2 miljoni kroonini.



Madalaim müügiedukus oli Harjumaal (42 protsenti), kus müüdavate kinnistute alghindade summa oli ligi 547 miljonit krooni, ent pakkumisi laekus ligi 230 miljoni krooni eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles