Saksamaa ostab varastatud pangainfot

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
CD-plaadid.
CD-plaadid. Foto: SCANPIX

Saksamaa majandusminister Wolfgang Schaeuble kinnitas eile, et riik ostab varastatud infot Šveitsi pangakontode kohta, mis peaks paljastama 1500 inimese nime, kes üritavad väidetavalt Saksamaa eest oma vara peita, et vältida maksude maksmist.


Salajast informatsiooni on Saksamaale pakutud ka varem, kirjutab Bloomberg. Näiteks kaks aastat tagasi pakuti riigile sarnast infot Liechtensteinis maksude maksmist vältivate sakslaste kohta.

Ajaleht Handelsblatt kirjutas eile, et CD varastatud andmetega võib tuua Saksamaale tagasi 200 miljonit kaotsi läinud maksueurot. Plaadi eest küsitakse aga 2,5 miljonit eurot.

Ajakirja Stern korraldatud küsitlusest ilmnes, et 57 protsenti sakslastest pooldab varastatud andmete ostmist, kui see aitab tabada maksudest kõrvalehoidjad, mis, et need andmed on saadud illegaalsel teel.

Šveitsi rahandusminister Hans-Rudolf Merz, kes eile oma Saksa kolleegiga teemat telefonis arutas, märkis, et riik ei anna mingisugust õigusabi Saksamaale, kui viimane tugineb illegaalsel teel saadud informatsioonile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles