Euroliit hakkab Kreekat rangelt kontrollima

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joaquin Almunia
Joaquin Almunia Foto: AP / Scanpix

Euroliit kiitis täna küll Kreeka võlakriisi leevendamise meetmed heaks, kuid rakendab riigi suhtes liidu ajaloos esmakordselt karme kontrollimeetmeid.


Euroopa Liidu majandus- ja rahandusvolinik Joaquin Almunia kinnitas täna Brüsselis, et Euroopa Komisjon toetab Kreekat eelarvepuudujäägi ohjamise raskel teel, kuid lisas, et riigi valitsuse samme kärpekavast kinnipidamisel jälgitakse väga tähelepanelikult.

«Nagu me avastame, et mõnda meedet ei rakendata või nende täitmisel libastutakse, nõuame me lisameetmete kasutuselevõtmist,» kinnitas ta.

Komisjoni sammud on igati põhjendatud, sest Kreeka usaldusväärsus on euroliidule korduvate oma rahaseisu kohta valeandmete esitamise tõttu kõvasti kannatada saanud.

Kava kohaselt peaks Kreeka oma eelmise aasta lõpuks sisemajanduse kogutoodangust (SKT) ligi 13 protsendi tasemele jõudnud eelarvepuudujäägi Maastrichti kriteeriumides ette nähtud 3 protsendi piiresse tagasi saama 2012.asata lõpuks.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles