USA investorid saavad lihtsama juurdepääsu Balti börsidele

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

NASDAQ OMX Balti riikide ja Põhjamaade börsid lähevad üle uuele kauplemissüsteemile INET, mis muuhulgas hõlbustab USA investorite juurdepääsu Balti väärtpaberiturgudele.


NASDAQ OMX gruppi kuuluvatel USA börsidel juba kasutatav kauplemissüsteem INET on ülemaailmselt tunnustatud väärtpaberikauplemise tipptehnoloogia lahendus, teatas Tallinna börs.



Tallinna, Riia, Vilniuse, Stockholmi, Kopenhaageni, Helsingi ja Islandi börsid lähevad praeguse kava kohaselt 8. veebruaril aktsiate ja fondiosakutega kauplemisel üle kauplemissüsteemi INET, mis on kohandatud Balti- ja Põhjamaade vajadustele.



Tallinna börsi teatel on INETi kasutuselevõtt märgilise tähtsusega Balti väärtpaberituru jaoks, suurendades turu likviidsust ja konkurentsivõimet ning atraktiivsust nii kohalike kui välisinvestorite jaoks.



Muuhulgas hõlbustab ja soodustab ühise kauplemissüsteemi kasutamine USA investorite ja börsiliikmete juurdepääsu Balti- ja Põhjamaade väärtpaberiturgudele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles