Nordecon jäi Loo-Maardu teelõigu hankevaidluses kaotajaks

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taluperenaine süüdistab teefirmat omavolis.
Taluperenaine süüdistab teefirmat omavolis. Foto: Eeva Kaun.

Nordecon Infra polnud rahul, et Merko võitis maanteeameti korraldatud hanke Loo-Maardu teelõigu ehitamiseks ning vaidlustas hanketulemused. Riigihangete vaidlustuskomisjon jättis võitjaks siiski Merko.


Maanteeamet kuulutas 13. oktoobril 2009. aastal hankel parimaks AS Merko Ehitus, Tallinna Teede AS ja SIA Merksi ühispakkumise summas 288,84 miljonit krooni. AS Nordecon Infra pakkumine oli paremuselt teine 318,78 miljoni krooniga.

Nordecon Infra vaidlustas vastava käskkirja, viidates, et Merko Ehitus on 1. augustil 2008 äriregistrisse kantud äriühing, kes ei saa vastata kvalifitseerimistingimustele, milles nõutakse andmeid viimase kolme majandusaasta netokäibe ja viimase viie aasta jooksul tehtud tööde osas ning et nõutud referents ja käive puuduvad ka Tallinna Teede ASil ja SIA Merksil.

Riigihangete vaidlustuskomisjon otsustas 23. novembril 2009, et maanteeamet peab kvalifitseerimisotsust paremini põhjendama, mida amet seepeale tegi, ning mille riigihangete vaidlustuskomisjon on lugenud ammendavaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles