Soojusenergia hind kerkib Tallinnas 5,6 protsenti

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Küte.
Tallinna Küte. Foto: Toomas Huik.

Gaasi ja sisseostetava soojuse hinnatõus muudab märtsist AS Tallinna Kütte soojusenergia piirhinda hetkel kehtivast piirhinnast 5,6 protsenti kallimaks.


Alates 1. märtsist kehtib ASi Tallinna Küte klientidel uus soojuse käibemaksuta piirhind, milleks on 831,93 krooni MWh kohta, teatas ettevõte. Uue hinnaga arved saavad kliendid aprillis.

Praegu Tallinnas ja Maardus kehtiv soojuse käibemaksuta piirhind on 787,70 krooni/MWh.

Soojuse piirhinna muutus on tingitud Eesti Energiale kuuluvas Iru Soojuselektrijaamas toodetava soojuse hinnatõusust ja maagaasi kallinemisest.

Iru Soojuselektrijaamast sisseostetav soojus kallines üle kümne protsendi ja maagaasi hind tõuseb Tallinna Küttele üle kuue protsendi.

Ligi 46 protsenti aastas müüdavast soojusest toodab Tallinna Küte ise oma katlamajades. Ülejäänud osa ostab ettevõte Iru Soojuselektrijaamalt, Tallinna (Väo) Elektrijaamalt ja teistelt väikestelt soojuse tootjatelt.

Uue hinna kooskõlastas täna konkurentsiamet. Hinda korrigeeritakse vastavalt konkurentsiameti poolt kooskõlastatud hinnavalemile ning hinnakomponentide muutmisel muutub ka soojuse hind.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles