BLRT: nägime Loksa tehase tellimuste nappimist ette

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Loksa laevatehas.
Loksa laevatehas. Foto: Mihkel Maripuu

BLRT Grupi juhatuse esimees Fjodor Berman ütles, et ettevõtte juhtkond analüüsis Loksa tehase võimalikku ostu, kui see müügis oli, ja otsustas seda mitte teha, sest nägi tellimuste nappimist ette.


«Meie otsus oli mitte osta. Analüüs näitas, et sellise seadistuse ja ülesehitusega tehasel hakkab tellimusi nappima, mis tänaseks on ka tõeseks osutunud,» lausus Berman.

Ta lisas, et Loksa tehas on orienteeritud seeriatootmisele ning seal puudub piisav võimekus turunduse ja müügi alal - endised omanikud olid selle mujal ära korraldanud.

«BLRT Grupi äriidee ehitada kuni 100 meetri pikkusi parvlaevu ning spetsiaallaevu võtmed kätte printsiibil on täna elujõulisem kui ainult teatud laevakonstruktsioonide valmistamine olukorras, kus laevandussektoris valitseb enneolematu madalseis. Meie suund on lihtsamast tootmisest keerukamaks,» selgitas Berman.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles