Maksuvõlg kasvas läinud aastal 42 protsenti

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik.

Maksu- ja tolliameti (MTA) teatel kasvas maksuvõlg 2009. aastal võrreldes eelmise aastaga põhimaksu osas ligi 42 protsenti ehk 1,77 miljardi krooni võrra.


Kui aasta alguses oli võla kasv väga kiire, siis novembris ja detsembris see pidurdus. MTA maksuvõlgade sissenõudmise tulemusena on peale võlanõude esitamist aasta jooksul laekunud 1,72 miljardit krooni.



Maksumaksjate teavitamiseks hilinemisega esitatud või esitamata deklaratsioonidest, maksuvõlgadest, lähenevatest maksutähtaegadest ja paljust muust saadeti aasta jooksul välja üle 830 000 teavitava e-kirja ning 4563 SMSi.



Maksu- ja tolliamet kogus 2009. aastal riigikassasse maksutulusid 63,4 miljardit krooni, kohalikele omavalitsustele eraldati tulumaksu 9,9 miljardit.



Ameti teatel koguti täiendavalt töötuskindlustusmakseid 1,6 miljardit ning kogumispensionimakseid 588,6 miljonit krooni.



Maksuhaldur hoidis 2009. aasta jooksul tollikontrolli tegevusega kokku ära ligi 149 miljoni krooni suuruse kahju tekkimise riigile. Maksukontrolli tulemusena tuvastati deklareerimata ja tasutama makse 877 miljonit krooni.



Kriminaalmenetluste kaudu hoiti ära 8,2 miljoni krooni suurese kahju tekkimine riigile ning tuvastati tasumata makse summas 173,5 miljonit krooni.



Prokuratuuri saadeti kokku 266 kriminaalasja, milles on arestitud 73 miljoni krooni väärtuses kuritegevuses kahtlustatavatele isikutele kuuluvat vara.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles