Eesti Energia üheksa kuu kasum ligi 1,2 miljardit krooni

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Eesti Energia 2009/2010. majandusaasta üheksa kuu äritulud ulatusid 7,36miljardi kroonini ja puhaskasum 1,186 miljardi kroonini.


Energiafirma teatel mõjutas majandustulemusi positiivselt ettevõtte püsikulude langus. Majanduslangus ja sellest tingitud elektrimüügi mahu vähenemine on samas avaldanud negatiivset mõju.

Üheksa kuu majandustulemusi kommenteerides tõi Eesti Energia finantsdirektor Margus Kaasik välja, et kontserni kasumlikkus suurenes vähenevate tulude tingimustes.

«Jooksval majandusaastal langes kodumaine elektrimüük pidevalt, keskmiselt kaheksa protsenti kuus.

Kontserni efektiivsuse ja kasumlikkuse säilitamiseks tuli meil astuda jõuliseid samme kulude kärpimiseks ja töö efektiivsemaks muutmiseks,» ütles Kaasik.

Kontserni püsikulud vähenesid võrreldes 2008/09. majandusaasta üheksa kuuga 16,2 protsenti. Kaasiku sõnul avaldas Eesti Energia finantstulemustele positiivset mõju ka elektrienergia eksport naaberriikidesse.

«Elektrienergia eksport Soome ja Lätti aitab kompenseerida kodumaise müügi ja tulude langust ning lubab meil investeerida Eesti elektrivõrkudesse ja kohalikku tootmisesse.»

Energiafirma investeeris viimasel kuuel majandusaastal kokku 16,4 miljardit krooni ehk keskmiselt 2,7 miljardit krooni aastas.

«Tänavusel raskel majandusaastal investeerisime üheksa kuuga 2,4 miljardit krooni,» sõnas Kaasik.

Eesti Energia kodumaine müük langes käesoleva majandusaasta üheksa kuuga kaheksa protsenti ja moodustas 4950 gigavatt-tundi (GWh) elektrienergiat.

Äriklientidele müüdi jooksval majandusaastal 923 GWh elektrienergiat ehk 12,3 protsendi võrra vähem kui samal ajal aasta tagasi. Eraisikutele müüdi üheksa kuuga 1163 GWh elektrit, mis on 0,2 protsenti vähem kui mullu.

Eesti Energia käimasoleva majandusaasta üheksa kuu üheks tähtsaimaks sündmuseks on Baltimaade võimsaima, Aulepa tuulepargi valmimine.

Tegemist on Eesti Energia esimese suurema investeeringuga taastuvenergia arendamisse. Projekti kogumaksumuseks oli ligi 900 miljonit krooni, mis kaeti kontserni omavahendite arvelt.

Aulepa tuulepargi võimsus on 39 megavatti (MW), tuulepargi aastane toodang on ca 100 GWh ehk 1,3 protsenti elektri lõpptarbimisest Eestis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles