PRIA tahab investeeringutoetuste menetlemist lihtsamaks muuta

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PRIA
PRIA Foto: Pärnu Postimees/Scanpix

Eesmärgiga kiirendada investeeringutoetuse taotluste menetlemist ja vähendada taotlemisega seotud kulusid palub PRIA viia maaelu arengu toetuse määrusesse sisse muudatus, mis lubaks taotlusi hinnata enne taotluse nõuetele vastavuse kontrollimist.

PRIA arengutoetuste osakonna juhataja asetäitja Sigmar Suu sõnul tähendab uus meetod seda, et esmalt toimub taotluse sisuline hindamine ja taotluse vastavust muudele nõuetele hakatakse põhjalikult kontrollima vaid neil taotlustel, millele hindepunktide alusel eelarvet jätkub, kirjutas Oma Saar.

Praegu teeb PRIA nõuetele vastavuse kontrolli ja analüüsib kõiki laekunud taotlusi.

2010. aastal on kokku 22 investeeringutoetuse meetme taotlusvooru, senistele meetmetele on lisandunud veel seitse uut meedet või olulist meetme muudatust (laiendust).

Kui põllumajandusministeerium muudatuse heaks kiidab, siis suurendab see PRIA võimekust menetleda taotlusi tähtaegselt. Ka toetusest ilmajääjatele muutuvad kulud väiksemaks - olgu selleks siis näiteks järelepärimisele vastamise ajakulu või ehitusloa riigilõiv või notaritasud. Kõik säärased kulutused jäävad ära kõigil nendel taotlejatel, kellele eelarvest raha niikuinii ei jätku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles