Briti lennufirma ähvardab streikijatelt reisisoodustused ära võtta

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
British Airways.
British Airways. Foto: AP / Scanpix

British Airways hoiatas meeskonnaliikmeid, et ametiühingute kavandatavas pikaajalises streigis osalemise korral jäävad nad ilma soodustusega reisimise võimalusest, kirjutab The Guardian.


Lennufirma saatis 13 400 meeskonnaliikmele kirja, kus teatas, et streigiga ühinejad peavad senistest soodushinnaga või tasuta reisidest edaspidi suu puhtaks pühkima.

Ametiühingute teatel kasutavad paljud firma Prantsusmaa ja Hispaania meeskonnaliikmed lennufirma reisiskeemi Gatwicki ja Heathrow'see jõudmiseks ning kui see võimalus kaob, jäävad nad ka oma sissetulekust ilma. Ametiühing nimetas British Airwaysi plaani šokeerivaks ning järjekordseks provokatsiooniks.

British Airwaysi (BA) esindaja kinnitas kirja saatmist ning toonitas, et ametiühing kavandas uue streigi vaatamata sellele, et kohus tunnistas jõuluaegse lennufirmale miljoneid maksma läinud 12-päevase streigi seadusevastaseks. Pressiesindaja sõnutsi otsustasid nad töötajatega isiklikult ühendust võtta, selgitamaks millised tagajärjed streigis osalemisel nende jaoks on.

Lennufirma meeskonnaliikmete juht Bill Francis lisas, et streigis osalenute hulka arvatakse ka need, kes sel ajal haiguslehele jäävad, sest senine kogemus näitab, et streikide ajal suureneb haiguslehel olijate arv hüppeliselt.

Ametiühingu lennufirma meeskonnaliikmeid ühendava haru BASSA streik otsustatakse lõplikult 22. veebruaril ning kõige varajasem streigi algusaeg on 1.märts.

Ametiühing teatas sel nädalal, et lihavõtete ajal siiski ei streigita. Otsuse põhjuseks on tõenäoliselt eelpoolmainitud detsembrikuine kohtuotsus.
BASSA liikmete seas läbiviidav küsitlus näitab, et enam kui 10 päeva kestvale streigile on toetus suur.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles