Venemaa majandusele lubatakse Euroopas liidrikohta

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa.
Venemaa. Foto: Reuters / Scanpix

20 aasta pärast saab Venemaa Euroopa suurimaks majanduseks, kirjutab Interfax PricewaterhouseCoopersi analüüsile viidates.


Venemaa majandus ei möödu mitte ainult Prantsusmaast ja Suurbritanniast, vaid ka Euroopa suurimast majandusest Saksamaast.

PricewaterhouseCoopers väidab, et 2030-ndaks aastaks on arenevate majanduste Hiina, India, Brasiilia, Venemaa, Mehhiko, Indoneesia ja Türgi sisemajanduse kogutoodang (SKT) suurem kui G7 riikidel. Seejuures võrdsustub arenevate riikide sisemajanduse kogutoodang G7 riikide omaga juba üheksa aasta pärast.

Kui 2000. aastal olid G7 riikide majandused arenevate riikide omast kaks korda suuremad, siis sel aastal kahaneb vahe PricewaterhouseCoopersi hinnangul vaid 35 protsendini.

2007. aastal prognoosis PricewaterhouseCoopers, et ajavahemikul 2007-2050 saavutab Venemaa SKT kasvus maailmas 19. koha.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles