USA konglomeraat suutis analüütikuid üllatada

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
General Electricu juht Jeffrey Immelt.
General Electricu juht Jeffrey Immelt. Foto: Reuters / Scanpix

Peaaegu kõigega tegelev USA konglomeraat General Electric suutis viimases kvartalis teenida analüütikute oodatust suurema kasumi.


Analüütikud tõdevad, et tulemused annavad tunnistust sellest, et kaks aastat kestnud võitlus on ära tasunud ning firma suutnud ennast lõpuks stabiliseerida, vahendab Reuters.

Olgu sellega kuidas on, aga viimase kvartali 19-protsendiline kasumilangus oli maailma suurima lennukimootorite ja elektriturbiinide tootja jaoks juba kaheksas järjestikune kasumi kahanemise kvartal.

General Electricu kasum kahanes eelmise aasta viimases kvartalis 2,94 miljardi dollarini ehk 28 USA sendini aktsia kohta. Aasta varem teenis ettevõte 3,65 miljardit dollarit ehk 35 senti aktsia kohta. Reutersi küsitletud analüütikud ootasid kasumiks keskmiselt 26 USA senti aktsia kohta.

Kontserni käive vähenes aastatagusega võrreldes kümnendiku 41,44 miljardi dollarini. Analüütikud ootasid viimases kvartalis 40,02 miljardi dollari suurust käivet.

Selleks aastaks prognoosivad analüütikud ettevõttele aktsia kohta 94 USA sendini ulatuvat kasumit ning käibeks 152,77 miljardit dollarit.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles