Briti miljardär Richard Branson kutsus Raivo Heina külla

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paari aasta eest kinkis Raivo Hein Ahhaa teaduskeskusele teleskoobi Meade LX2000 gps 14''.Pildil Hein koos Ene Ergmaga.
Paari aasta eest kinkis Raivo Hein Ahhaa teaduskeskusele teleskoobi Meade LX2000 gps 14''.Pildil Hein koos Ene Ergmaga. Foto: Margus Ansu.

Briti miljardärist Virgin Groupi omanik Richard Branson kutsus endaga kohtuma osa neist julgetest, kes soovivad kaasa teha tema korraldatava kosmosereisi. Teiste seas sai kutse Eesti ettevõtja Raivo Hein.


Bransoni loodud ettevõte Virgin Galactic teatas juba mõne aasta eest, et ehitab kosmosesõiduki, mis viib soovijad umbes 100 kilomeetri kõrgusele. Kosmoseturistidel avaneb seal võimalus olla 5-6 minutit kaaluta olekus.

CV Keskuse ning mitmete teiste internetiäride asutaja Raivo Hein oli üks nendest vähestest, kes võimalusest kinni otsustas haarata ja end kosmoseturistina kirja pani. Maksma läks see talle 200 000 dollarit ehk umbes 2,1 miljonit krooni.

Samas pole Heina teada Virgin Galacticu nimekirjas praegu kuigi palju inimesi, kes on valmis esimeste seas lendu kaasa tegema: kokku on sooviavaldajad praeguse seisuga veidi üle 300, Hein ise oli 50. sooviavaldaja.

«Juuni alguses sõidan Marokosse Bransoniga kohtuma, sain temalt vastava kutse,» märkis Hein, kelle teada on Briti suurettevõtja endale külla kutsunud osa neist, kes tema eestvedamisel kosmoselennu kaasa soovivad teha.

Millal võiks Hein ise kosmosesse lennata, ei osanud mees veel öelda, kuid arvas, et enne 2011. aasta lõppu või 2012. aastat seda ei toimu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles