Masu vähendas ERGO kahjuhüvitisi

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fragment Ergo Kindlustuse kodulehelt..
Fragment Ergo Kindlustuse kodulehelt.. Foto: Postimees.ee.

Eelmisel aastal maksis ERGO Kindlustus klientidele kahjuhüvitisi poole miljardi krooni eest ehk 16 protsenti vähem kui aasta varem.


Ergo juhatuse liikme Sergei Vahnitski sõnul on hüvitised vähenenud, sest tarbimise vähenemine on kahandanud kindlustusportfelli ning märgatavalt on vähenenud ka  liiklus- ja kaskokindlustuse kahjusagedus.

Eelmise aasta suurimad ERGO väljamaksed olid seotud Mustika kaubanduskeskuse põlenguga, mille kahjude katteks hüvitas selts 40 miljonit krooni.

Eelmise aasta detsembris hüvitas ERGO 1 356 kahjujuhtumit 39 miljoni krooni ulatuses, mis on aasta varasemast 15 protsendi võrra vähem.

Võrreldes aasta varasema perioodiga on detsembris liikluskindlustuse hüvitised vähenenud 22 protsenti ja kaskohüvitised 27protsenti. Detsembris maksis ERGO kaskokahjude hüvitamiseks ligi 17 miljonit krooni ja liikluskahjude hüvitamiseks üle 11 miljoni krooni.

Varakahjusid hüvitas selts aasta viimasel kuul 100 korral kokku ligi 5 miljoni krooni ulatuses. Võrreldes aasta varasema perioodiga kasvas ainsana poole võrra reisikahjude hulk.

Kokku laekus ERGO-le detsembris üle 130 reisikahju teate. Isikukahjude osakonna juhataja Caterina Lepvaltsi sõnul on võrreldes aasta varasemaga märgatavalt sagenenud lennuaegade muutumisega seotud juhtumite hulk.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles