Müük Nord Pooli elektribörsile kergitas Eesti Energia eksporti

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik.

Eesti Energia elektrienergia eksport moodustas detsembris 235 GWh, mis on aastatagusega võrreldes 16,5 protsenti rohkem. Ekspordi mahtu kasvatas suurenenud eksport Põhjamaade energiabörsile Nord Pool.


Möödunud aasta detsembris müüs Eesti Energia kodumaisel turul 717 gigavatt-tundi (GWh) elektrienergiat, mis on 3,5 protsenti vähem kui 2008. aasta detsembris.

Äriklientidele müüs energiafirma mullu detsembris 442 GWh elektrienergiat ehk 4,1 protsendi võrra vähem kui aasta tagasi.

Eraisikutele müüdi detsembris aga 182 GWh elektrit, mis on 5,8 protsendi võrra vähem võrreldes 2008. aasta detsembriga. Eesti Energia müük võrguettevõtjatele moodustas 93 GWh, tõustes 4,4 protsendi võrra.

Positiivset mõju detsembri müügitulemustele avaldas nelja kraadi võrra külmem ilm. Majanduslangus ja sellest tingitud tööstusettevõtete madalamad tootmismahud on aga müüki vähendanud.

Eesti Energia 2009. aasta detsembri keskmine elektrienergia müügihind kodumaisel turul ilma võrguteenusteta oli 477 krooni megavatt-tunni eest (kr/MWh). Sama perioodi keskmine baaselektrienergia hind Nord Pooli Soome piirkonnas oli 751 kr/MWh.

Eesti Energia soojusenergia müük moodustas 2009. aasta detsembris 214 GWh, kahanedes 22 GWh võrra võrreldes 2008. aasta detsembriga.

Soojusenergia müügile avaldas negatiivset mõju konkurentsi tihenemine Tallinna soojusturul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles