Tallinna-Tartu kiirrongi I klass kogub populaarsust

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edelaraudtee kiirrong.
Edelaraudtee kiirrong. Foto: Margus Ansu.

Riigisisest reisijatevedu korraldav Edelaraudtee teenindas esimesel poolaastal Tallinna-Tartu kiirrongi I klassis 22 826 reisijat ehk 17 protsenti enam kui aasta tagasi samal ajal.

Kokku teenindas Edelaraudtee käesoleva aasta esimese kuue kuuga 913 751 reisijat, mida on 6 protsenti vähem kui aasta varem.

Edelaraudtee müügijuht Annemari Oherd ütles, et olukorras, kus alates aprillikuust on ühel liinil remonditööde tõttu tegevus ulatuslikult piiratud, on tegemist igati ootuspärase tulemusega. «Tartu ja Valga vahel toimuv raudteeremont ning seetõttu Elva ja Valga vahel puuduv reisirongiliiklus ei mõjuta reisijate arvu mitte üksnes
kohalikul tasemel , vaid riivab ka kaugemalt tulijaid, kelle sihtpunktiks olid Elvast lõuna poole jäävad raudteejaamad.»

Kiirrongi I klassi populaarsust selgitas Oherd sellega, et kiire ja mugav ühistransport, mis suudab pakkuda kvaliteetseid ja vajalikke lisateenuseid, võidab automeelsete eestlaste hulgas üha enam poolehoidu.

2007. aasta I poolaastal teenindas Edelaraudtee 970 857 reisijat ning kogu aasta jooksul 1 950 191 reisijat. Edelaraudtee AS teenindab reisijaid Tallinn-Tapa-Narva, Tallinn-Tartu-Valga, Tallinn-Viljandi, Tallinn-Pärnu ja Tartu-Orava suundadel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles