Üürihinnad langesid 35 protsenti

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kinnisvara silt.
Kinnisvara silt. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Võrreldes 2008. aasta sama perioodiga langesid mullu neljandas kvartalis üürihinnad 35 protsenti.


Võrreldes 2009. aasta kolmanda kvartaliga oli IV kvartalis üürikorterite hinnalangus 5 protsenti, kirjutas Ober-Haus turuülevaates. Hinnalangus on suurem olnud kallimatel korteritel.

Kuna pakkumine ületab nõudlust, on üürikorterite turg muutunud üürnikukeskseks ja korteriomanikud on nõus tegema olulisi mööndusi nii hinna kui üürilepingu pikkuse suhtes.

Ebakindel olukord tööjõuturul sunnib tihti tegema lühemajalisi üürilepinguid kui varem ning potentsiaalsed üürilised on seoses kütteperioodi algusega hakanud järjest enam tähelepanu pöörama üüritava pinna küttekuludele, kirjutavad spetsialistid.

Enimnõutud on 1-2-toaline möbleeritud korter kesklinnas või kesklinna vahetus läheduses hinnaga 2 500-4 500 krooni kuus, soovitavalt koos parkimiskohaga. Äärelinnas on tüüpilise möbleeritud 2-toalise korteri üürihind sõltuvalt täpsemast asukohast ja seisukorrast 2 000-3 000 krooni kuus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles