Mere: kartellilepe paljude tootjatega turul pole võimalik

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere Lihakombinaadi juht Anne Mere tootmises.
Rakvere Lihakombinaadi juht Anne Mere tootmises. Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja.

Rakvere Lihakombinaadi juhatuse esimees Anne Mere ütles Livikole osaks langenud süüdistust kommenteerides, et peab hinnakokkulepet Eesti turul, kus palju erinevaid tootjaid, väga ebatõenäoseks.


Veelgi vähem usub Mere enda sõnul, et nii tuntud kaubamärgi ja suurima turuosa omanikul nagu Liviko oleks vaja väikeste tootjatega hinnas kokku leppida. «Liviko tooted müüvad ju nagunii hästi, mis nad peaks riskima millegi sellisega?» küsis ta.

Turuliidril, milliseks on ka Rakvere Lihakombinaat, on Mere sõnul alati rohkem mõjuvõimu ja see saab hindu nagunii mõjutada, sest suure hindu järgitakse nii ehk teisiti. Huvi hinnakokkuleppeks saab tema sõnul tulla ainule väikeste tootjate poolt.

Liviko juhtumi kohta arvas Mere, et siin võib tegu olla vääriti mõistmise või ehk koguni kellegi pahatahtlikkusega. «Konkurentsiametile piisab ju ainult ühest vihjest, et asja uurima minna,» lisas ta.

Mere ütles, et temagi suhtleb teiste lihatööstuste juhtidega igapäevaselt ja küllap tuleb muu hulgas ka hinnast juttu. «Eks nüüd pea hoolega kaaluma, millest rääkida,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles